Om Kalmar Bastuflotte

Om Kalmar Bastuflotte

Flotten med bastu och badtunnan ligger helt avskilt ute i vattnet på en flotte belägen vid natursköna Kullö i Kalmar. För att hitta till Kullö följer du skyltarna mot Ängö och svänger in vid hotell Svanen mot Kullö hamn.

Bastun och badtunnan är påeldade och varma när ni kommer fram. Vi rengör och städar hela flotten innan ni kommer samt efter. Vi ser till att både badtunna och bastu är varma och rena när ni kommer.

Vårt mål är att ge er en kväll att minnas.

Bastuflotten

Flottens mått är 10×4 meter och har en bärkraft på 10 ton. Plats för ca 8 personer i badtunnan samt 8 i bastun. Vi rekommenderar er att max vara 15 personer för maximal njutning.

Flotten är utrustad med livboj och brandsläckare men all skada sker på egen risk.

Badtunna

Lyxig vedeldad badtunna byggd i norrlandsgran med sittbänkar och sarg i massivt limträ. Perfekt att njuta i en kväll med solnedgången som utsikt. Tänk på att inte sitta mer än några timmar i badtunnan. Vi rekommenderar att ni tar pauser från badtunnan emellanåt. Att sitta i badtunnan mer än några timmar kan orsaka bakterier.

Bastun

En vedeldad bastu byggd som en tunna vilket gör att luften cirkulerar och samma värme behålls i hela bastun. Fördelen är att värmen blir jämn och behaglig. Extra panoramafönster ger en härlig utsikt. Det finns även en omklädningsdel där man kan förvara sina kläder.

Därför är det nyttigt att basta

● Det stärker immunförsvaret.
● Minskar risken för hjärt-kärl-sjukdomar.
● Sänker blodtryck och kolesterolhalt.
● Håller blodsockret i schack.
● Minskar spänningshuvudvärk och nedstämdhet.
● Ger kroppen en detoxeffekt och huden lyster.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *